Appelbeignets uit de oven

Buiten wordt het kouder en de dagen worden korter. Dat betekent dat het tijd is om weer in de keuken te staan om de lekkerste dingen te bakken. Wat dacht je van appelbeignets uit de oven? Met dit recept moet dat wel goed komen! 

 

Benodigdheden: 

1 appel

4 plakjes bladerdeeg 

4 eetlepels suiker 

1,5 theelepel kaneel 

1 ei

Poedersuiker 

 

Stappen: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in ronde plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Meng de suiker met de kaneel.
  • Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zodat het een rechthoek wordt. Leg de appelring op het bladerdeeg. Bestrooi deze met wat suiker en kaneel. Dek vervolgens toe met de andere kant van het bladerdeeg. Je kunt de randen van het bladerdeeg wegsnijden (niet weggooien!) en eventueel een ring in het midden maken. Druk de randen rondom de appel goed vast.
  • Bekleed de ovenplaat met Dumil bakpapier en plaats de beignet op het bakpapier. Bestrijk deze vervolgens met het geklutste ei. Strooi hier nog een klein beetje suiker en kaneel overheen.
  • Afhankelijk van het formaat appel kun je 4 à 5 appelbeignets maken.
  • Bak de appelbeignets voor 20 – 25 minuten in de oven.
  • Bestuif ze voor het eten met wat poedersuiker en genieten maar! 

 

Categorie: Lekker

Type: Bakpapier